Het Ontwikkeladvies; gratis voor iedereen! | 25-08-2020

De Coronacrisis heeft grote impact op de arbeidsmarkt. In veel sectoren ligt het werk al een paar maanden (gedeeltelijk) stil, met als gevolg dat veel werkenden hun baan kwijt dreigen te raken of al zijn kwijtgeraakt. Anderen zijn zich in de afgelopen maanden wellicht gaan afvragen hoe passend zij hun werk nog vinden; is dit wat ik de komende jaren nog wil blijven doen, of wordt het tijd voor iets anders? Zelfstandig ondernemers tenslotte (waaronder ook zp’ers) zien hun opdrachten teruglopen of zitten zonder opdrachten.
 
Inmiddels wordt zichtbaar en voelbaar dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is, maar onzeker is nog hoe precies. Deze situatie vraagt om verandervermogen en aanpassingsvermogen, zowel bij werknemers als werkgevers. Het is nu extra belangrijk om te (blijven) investeren in ontwikkeling en het is van groot belang dat mensen zicht krijgen op hun ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden, zodat zij goede keuzes kunnen maken.
Daarom is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de subsidieregeling Ontwikkeladvies gekomen. Er is een bedrag van € 14 miljoen beschikbaar gesteld voor deze regeling, die tot 31 december a.s. van kracht is.
 
Het doel van het Ontwikkeladvies is deelnemers bewust te maken van het belang van jezelf blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan, inzichtelijk te maken wat iemands ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden zijn, en handvatten te geven om volgende stappen te zetten. Juist in deze tijd van crisis, die grote gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is voor een individu om bezig te zijn met ontwikkeling en zo wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt. 

Ontwikkeling is van belang voor iedereen. De regeling Ontwikkeladvies is daarom ook bedoeld voor zowel werkenden (werknemers, flexwerkers en zelfstandigen) als niet-werkenden. Het Ontwikkeladvies is een integraal en persoonlijk advies, wat door ons als Noloc-erkende loopbaanprofessionals wordt uitgevoerd. Deelnemers kunnen zichzelf aanmelden door te bellen of te mailen voor een afspraak. Voorafgaand aan het eerste gesprek vullen zij een digitale arbeidsmarktscan in, die basis vormt voor het traject dat uit 4 gespreksuren bestaat. Het traject wordt afgerond met een gespreksverslag en een ontwikkelplan, geschreven door de deelnemer. De administratie en subsidieaanvraag worden door ons verzorgd; de deelnemer hoeft daar niets voor te doen.

Langenberg Advies in Verandering voert de subsidieregeling Ontwikkeladvies uit in de regio Deventer en omgeving. Wil je meedoen? Meer weten? Aanmelden? Neem dan direct kontakt met ons op en werk aan je ontwikkeling!

                      

« Terug naar nieuwsoverzicht