Loopbaan & arbeidsmarkt

Zo maak je een goede keuze!

Loopbaanontwikkeling

Bedoeld voor iedereen die toe is aan iets nieuws, maar niet goed weet wat passend is. Vind jij ook veel dingen leuk, en is het lastig om te kiezen? Ben je uitgekeken op je huidige baan, loop je misschien zelfs een beetje vast, en komt het er maar niet van om te besluiten wat dan wél….?

Dan is een loopbaantraject iets voor jou. In een serie van ca. 8 individuele gesprekken ga je onder begeleiding van een erkende loopbaanprofessional* aan de slag. Je ontdekt je kwaliteiten, je competenties, dat wat jij belangrijk vindt in een baan, en waar je interesses liggen.

 

Je gaat (letterlijk!) op onderzoek uit, stippelt samen je koers uit, maakt een goed CV, en een concreet plan van aanpak om daar te komen waar je zijn wilt: Op een goed passende werkplek, waar je met energie en plezier de komende jaren weer aan de slag kunt! We noemen dit programma Loopbaankoers.

*Let op: Er zijn tegenwoordig veel “zelfbenoemde” loopbaancoaches. Om te weten of je te maken hebt met een goed opgeleide loopbaancoach, die erkend en geregistreerd is, zich permanent bijschoolt, en zich aan de beroepscode houdt, check je de website van de branchevereniging: www.noloc.nl Daar vind je alle loopbaancoaches die de wettelijk beschermde titel “Erkend Loopbaanprofessional” mogen voeren. Onze loopbaancoaches zijn altijd Noloc-erkend.

Coaching werknemers en bedrijven in Deventer - actueel

VIP-loopbaandag

Een hele dag 1-op-1 aan de slag met je loopbaan – dat is een VIP-dag, op ons kantoor in Deventer. Natuurlijk leent niet elke loopbaanvraag zich voor een “quick fix”. Maar als je je kwaliteiten wat scherper wilt krijgen, je netwerk ‘es goed in kaart wilt brengen of écht werk wilt maken van een goed gefundeerd loopbaan- , ondernemers- of arbeidsmarktplan, kan het helpen om daar een hele dag voor uit te trekken.

 

Begeleid door een van onze loopbaanadviseurs werk je een dag lang geconcentreerd, gestructureerd én intensief aan datgene wat voor jou nu aan de orde is. Koffie/thee, lunch, materialen en eventueel een frisse wandeling included – plus een telefonisch follow-up moment achteraf. Of een loopbaandag voor jou passend is, bepalen we samen vooraf in een telefonische intake. Interesse? Klik op de button hiernaast!

Arbeidsmarkt

Je moet, of wilt – hoe dan ook: je gáát op zoek naar een andere baan. Je weet wat je wilt, wat je kunt en wat je waard bent. Je weet ook in welke branches of bedrijven je graag zou willen werken. Maar hoe pak je die zoektocht aan?

Werkzoekers die weten hoe de arbeidsmarkt-anno-nu in elkaar zit, en die leren solliciteren vinden 2,67 keer sneller nieuw werk dan werkzoekers in een controlegroep, aldus de American Psychological Association in een onderzoek over “job search interventions”.

 

Dus gun jezelf een programma Arbeidsmarktverkenning en –benadering en kom goed beslagen ten ijs! Gedurende 3 of 6 maanden begeleiden we je in het maken van een adequaat CV, het gericht zoeken naar vacatures, schrijven van een goede brief, LinkedIn, werkgeversbenadering, Jobmarketing en netwerken, presentatie en gespreksvoering en nog veel meer. Welke aanpak, tijdsduur en accenten voor jou het beste is bepalen we samen in een eerste gratis en vrijblijvend gesprek.

Direct een afspraak maken? Klik hier of op de roze button.

CV-sessie

Onderzoek wijst uit dat mensen die hun eigen CV schrijven, vaak nog niet voor 40% uit de verf komen. Hun CV is dan vaak een opsomming van werkgevers en banen uit het verleden, misschien nog aangevuld met wat vrijwilligerswerk en een indicatie van wat voor werk ze graag willen gaan doen.

 

Daarmee doe je jezelf te kort! In een CV sessie van een halve dag werk je 1-op-1 met een erkende loopbaanprofessional aan een adequaat CV, dat jou gaat helpen om dat werk te verwerven waarop jij je zinnen hebt gezet. Een CV dat binnen 10 seconden oproept tot “die willen we zien!”, met de juiste zoekwoorden voor LinkedIn en andere zoekmachines, en met een profieltekst die klinkt als een klok. Zo ga jij met succes de arbeidsmarkt op! Iets voor jou? Klik hier of hiernaast!