Sinds maart 2019 is mijn bedrijf gevestigd in een pand op een bedrijventerrein aan de A1 in Deventer. Een fijne plek, goed bereikbaar, en omringd door allerlei andere bedrijven. Beetje anders dan een kamer thuis, zeg maar. Hier zijn zaken als koffie, parkeerruimte, wifi en beveiliging serieus geregeld 😉 en zo was er onlangs onderhoud aan het beveiligingssysteem door de firma CHUBB. Ik maakte een praatje met een van de monteurs, Willem, wiens oog was gevallen op mijn bedrijfsnaam: “Wat een heldere naam, Advies in Verandering! En”, zei hij, “ik ben ook bezig met een grote verandering”.

Willem vertelde dat hij al jaren in de techniek werkt. Hij heeft de afgelopen jaren een mooie loopbaan gehad, vanuit de inhoud naar een leidinggevende functie. Mooie stappen gezet, fijne werkgever, prima salaris, niks mis mee. Behalve dan dat hij zich veel liever met de inhoud bezighoudt dan met het management. Uiteindelijk belandde hij in 2016 in een burn-out. Ik was onder de indruk van zijn openheid; zomaar, aan de koffiecorner, vertelde hij mij zijn persoonlijke verhaal. Dat verhaal leidde tot een persoonlijke reis. Een reis naar binnen, op zoek naar antwoord op de vraag “wat wil ik de komende jaren met mijn (werkzame) leven?” en die innerlijke reis leidde tot een concrete reis, eentje naar Zweden, om precies te zijn.

Willem en zijn vrouw hebben besloten om te emigreren. Geen lichtzinnig besluit; banen, vrienden en familie in Drenthe achterlaten om in Zweden een nieuwe toekomst op te bouwen. En ook zeker niet ondoordacht: Onder hun voornemen ligt een weloverwogen en heel goed doordacht plan, onder het motto “dream it, build it, grow it”. Binnenkort vertrekken ze. En je kunt ze volgen: www.opwegnaarzweden.nl

Wat een lef, drive en daadkracht. Leef je droom! Een spreuk die op een tegeltje kan. En gelukkig doen ook veel van mijn cliënten met loopbaanvragen dat: Een (nieuw) doel kiezen, voelen en voorbereiden, onderzoeken, stappen zetten. Varen op hun eigen koers. Om uiteindelijk dat doel te behalen. Te landen op hun bestemming, en gelukkiger te worden in hun werk. Wat niet wil zeggen dat dat eenvoudig is. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig. Het talent om tegenslag het hoofd te kunnen bieden, en om geloof te houden in je einddoel. En daarom is Willems’ reis, waarover hij blogt, ook zo inspirerend. Met zijn instemming wijs ik jullie er graag op: www.opwegnaarzweden.nl waar je je kunt abonneren op het blog van Willem en zijn vrouw Ria. Ik wens je mede namens hen heel veel inspiratie toe!