Als we het hebben over ons werk, of dat nou een baan of een onderneming is, spreken en denken we vaak in termen van “stappen”. De meesten van ons denken zo af en toe wel na over de vraag of het misschien tijd is om “in beweging” te komen. En we bespreken met elkaar of, en zo ja welke, “groei” we gaan doormaken, en wat daarvoor nodig is. Valt het je ook op? En herken je misschien ook de volgende, of een vergelijkbare, situatie?

Je bent lekker aan het werk. Een drukke dag, je staat constant aan, en voordat je het weet is de middag alweer halverwege. Je voelt opeens dat de energie wat stokt en de inspiratie opdroogt. Dus wat doe je? Je gaat naar buiten. Corona heeft ons inmiddels haarscherp laten zien wat de kracht is van een blokje om, de frisse wind om je hoofd, de kleur groen. Buiten zijn geeft vrijwel altijd een instant-oppepper, je knapt ervan op. Samen een stukje wandelen terwijl je werk-overlegt, of bila’s houdt – en ook coaches en loopbaanprofessionals hebben de kracht van de natuur, van wandelen en buiten zijn, ontdekt.

Wandelcoaching is echter iets anders dan “wandelend coachen”. Een wandelcoach is opgeleid om gebruik te maken van dat wat je buiten allemaal tegenkomt. Hij of zij zet elementen uit de natuur in om je aan het denken te zetten. Geeft je oefeningen die inzichten opleveren. En laat je zo, letterlijk, stappen zetten!

Jacqueline Brouwer is zo’n wandelcoach. Sinds een tijdje werken we af en toe samen, en binnenkort organiseren wij de eerste Loopbaanloop. Op woensdagmiddag 6 april, in de mooie bosrijke omgeving van Deventer. Buiten, dus Coronaproof. Voor een klein clubje enthousiastelingen. En jij kunt daar bij zijn!

Wil jij ook wel eens echt stilstaan bij je loopbaan? In een groepje gelijkgestemden, en onder professionele loopbaanbegeleiding, geïnspireerd worden? Letterlijk in beweging komen, en concrete plannen maken om stappen te zetten en te groeien in je werk? En heb je daar wel een middagje in de frisse buitenlucht voor over? Meld je dan aan voor deelname. Of vraag eerst om meer informatie, helemaal vrijblijvend. Dat kan hier. Je ontvangt dan een flyer met alle ins en outs. Natuurlijk kun je ook bellen, om te overleggen of het iets voor jou is. Daarna kun je altijd nog beslissen of je meedoet met de Loopbaanloop. We horen graag van je!