Ken je dat? Een situatie op je werk, waarin het de bedoeling is dat je vol energie en blakend van zelfvertrouwen het woord voert. Waarin het enorm zou helpen als je jezelf laat zien, precies weet wat je toegevoegde waarde is, en gaat staan voor wat je waard bent. Je niet de kaas van het brood laat eten en vriendelijk maar helder je grenzen aangeeft. Maar waarin dat nou net makkelijker gezegd dan gedaan is.

Er zijn veel gelegenheden waarbij dat belangrijk is, “shinen”. Sollicitatiegesprekken. Ontwikkel-, GROW- of functioneringsgesprekken. Netwerkbijeenkomsten, bedrijfsborrels, klantgesprekken. Seminars. Teamoverleggen. Je wilt niet weten hoeveel mensen bij mij aankloppen omdat ze met regelmaat van hun leidinggevende horen “dat ze zich meer zouden moeten profileren”. Maar hoe doe je dat nou, profileren, op een manier die nog wel bij jou past?

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je weet wát je te vertellen hebt. Alleen maar het woord voeren vanwege het “gebabbel” is niet de weg naar geloofwaardigheid. Dus: Verdiep je in jouw kwaliteiten en in je competenties. Welke persoonlijke eigenschappen typeren jou? Hoe zet je die in? Aan welke competenties dragen die eigenschappen bij, en op welke manier komen die jouw werk ten goede? Als je scherp hebt wat jouw bijdrage is, kun je er een verhaal van maken. Een pitch, die je oefent. Zodat je ‘m paraat hebt als het moet. Als een acteur of actrice, je tekst oefenen, desnoods voor de spiegel. Zorg dat je verhaal over jezelf onder je huid gaat zitten, dat je het ook echt “draagt”. Mensen om je heen kunnen je hier meestal prima bij helpen, dus vraag om feedback! Vraag ze “waar vind jij mij nou echt goed in?” en misschien kun je ook je pitch ‘es op hen uitproberen.

Daarnaast werkt het om je mindset onder de loep te nemen. Kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Vind je eigenlijk dat je een opschepper bent als je jezelf aanprijst? Welke andere mindset zou jou helpen om daar anders naar te gaan kijken? Realiseer je dat vertellen wat je kunt echt iets anders is dan opscheppen over wat je kunt. En dat bescheidenheid misschien een mooie eigenschap is, maar dat te veel bescheidenheid zorgt voor onzichtbaarheid. Tja, en dat leidt niet tot een heldere profilering…

Ik weet het, allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kun je je hier prima in bekwamen. Zelfvertrouwen kun je laten groeien. En dat hoef je niet alleen te doen. Verdiep je ‘es in de STAR-methode (zoek op Internet), of neem een goede coach in de arm. Zoals gezegd is dit een dilemma waar veel van mijn cliënten mee worstelen, zeker eens per maand meldt zich iemand met deze coachvraag. En tot slot wijs ik je graag op onze beproefde training “Rise & Shine!” waarin we in een kleine groep een hele dag met dit thema aan de slag gaan. Als je belangstelling hebt om mee te doen, kun je dat hier kenbaar maken. Dan stuur ik je een flyer met alle informatie. Zodra de nieuwe datum voor deze training vaststaat, krijg je een seintje en besluit je alsnog of je je inschrijft. Een fijne, actieve dag met gelijkgestemden, en een boost voor je zelfvertrouwen. Je bent van harte welkom.