Het beste gewenst voor 2024! Maak er een goed, gezond en gelukkig jaar van. En hoewel het niet zo origineel is, blik ik toch graag terug op 2023. Dus daar gaat ‘ie:

Het jaar startte met een ontwikkel-opdracht bij een stichting vlakbij Schiphol. Voor een team dat moeite ondervond in de samenwerking werd mijn hulp ingeroepen, en t/m de meimaand was ik met hen aan de slag om hun communicatie een “boost” te geven. Zij werkten zowel in groepsverband als individueel aan elkaar beter leren kennen, groeiden in zelfvertrouwen, en werden beter in het geven van effectieve feedback. Een mooie, eervolle opdracht.

Nadat ik me eind 2022 aansloot bij Coach Netwerk Nederland, leverde dat in 2023 een aantal opdrachten van nieuwe klanten op. Leuk om weer eens in wat andere keukens te kijken en medewerkers te coachen in hun groei en ontwikkeling. De samenwerking met CNN zet ik dan ook voort in 2024.

Opvallend in 2023 was de toeloop vanuit het onderwijs. Bijna elke maand meldde zich een docent met plannen om buiten de sector te gaan werken. Een zorgelijke ontwikkeling; het onderwijs heeft ze zo hard nodig! Tegelijkertijd is het natuurlijk van belang dat je je op je plek voelt in je baan. Ik ben er dan ook overtuigd dat zij inmiddels, in een andere rol, hun talenten weer nuttig en met veel plezier en energie kunnen inzetten.

Vanaf april startte een serie trainingen voor beginnende leidinggevenden in de techniek. Bekwaam in techniek, en lerend in communicatie. Een prachtige opdracht! Enthousiaste deelnemers, en fijne samenwerking met mijn vaste trainingsacteurs Margareth en Roderik; ik heb ervan genoten. Vanaf februari krijgt deze opdracht ’n vervolg; er staan inmiddels alweer 7 groepen op de rol, fantastisch!

In de zomer toerden wij door België en Zeeland. Heerlijk; dichtbij huis, fijne steden om te bezoeken, en een lekker zonnetje op de mooie Zeeuwse stranden. En daarna brak “Q4” aan, zoals dat heet – de eindsprint!

Coaching en loopbaanadvies liepen het hele jaar door. En de verschillende opdrachtgevers zorgden weer voor veel variatie; een adviesbureau in Arnhem trainen in intervisiebegeleiding, ik begeleidde starters voor het Ondernemershuis, en allerlei individuele opdrachten van Zorggroep Raalte, Achmea, Deventer Ziekenhuis, Rabobank, Universiteit Wageningen, Thoma, Raster, Workstead, Siers e.a. – dankjewel allemaal!

In oktober volgde ik een superleuke en leerzame training in ChatGPT voor loopbaanprofessionals, en in november vertrokken mijn vriend en ik naar Vietnam. Met onze rugzak trokken we bijna vier weken door dit mooie interessante land met z’n vrolijke, lichtvoetige en vriendelijke bewoners. Want ja, naast werken en zo nog wat andere zaken is reizen toch wel dat wat ik het allerliefste doe. Net voor de Kerst weer thuis, om samen te zijn met vrienden en familie en in goed gezelschap het jaar af te sluiten. Dankbaar & gelukkig tel ik mijn zegeningen en kijk ik uit naar 2024. Heel graag tot ziens in dit kersverse jaar!