Het allerbeste gewenst voor 2023! Laten we er een goed, gezond en (werk-) gelukkig jaar van maken. En hoewel het misschien niet origineel is, vind ik het toch leuk om even maand voor maand terug te blikken op wat 2022 mij zakelijk bracht. Dus daar gaat ‘ie:

Het jaar begon voor mij wat schoorvoetend. We zaten in januari nog volop in de Corona-beperkingen, er ging veel (te veel) online in plaats van live, en ik miste het werken met groepen en teams. Des te fijner was het om weer eens een interimopdracht te kunnen doen; per 1 februari ging ik voor 16 uur in de week aan de slag als manager Crisisdienst & Triageteam bij GGZ Drenthe in Assen. Wat een leuke, afwisselende tijd was dat! Knetterdruk, mijn agendaplanning werd hogere wiskunde, maar het was een boeiende, zinvolle en leerzame klus en ik stortte me er vol energie op.

Eind maart versoepelden de regels en dat heb ik geweten; alle eerder geannuleerde teamontwikkel- en trainingsopdrachten moesten versneld worden ingehaald. Ik genoot nog even van een weekje Spaanse zon met een vriendin, en kon daarna meteen flink aan de bak! Twaalf groepstrainingen in twee maanden, gecombineerd met 16 uur per week interimmen én de individuele coach- en loopbaantrajecten die gewoon doorliepen; topsport was het. En wat fijn dat iedereen elkaar weer live kon ontmoeten!

De maand juni stond in het teken van het maken van een heus blogboekje; ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Langenberg Advies in Verandering kozen we de best bekeken Wekelijkse Woensdagblogs van de afgelopen tijd, waar MultiCopy een mooi boekje van maakte. In juli lag het bij opdrachtgevers en cliënten op de mat, rondde ik de opdracht in Assen af, en gleden we langzaam de zomer in.

Augustus bracht nog een weekje Frankrijk, in september volgde ik een superleuke en leerzame Bikablo-training (waar ik vrijwel dagelijks profijt van heb!), en half oktober vertrokken mijn vriend en ik naar Colombia. Met onze rugzak trokken we een maand door dit interessante, onmetelijke en prachtige land. Want ja, naast werken en zo nog wat zaken is reizen toch wel dat wat ik het allerliefste doe. Ik schreef er overigens nog wat blogjes over – inspiratie genoeg!

En zoals dat dan gaat, na thuiskomst half november weer terug naar business as usual. Ook weer fijn. In december de laatste loodjes, natuurlijk is er dan van alles wat nog afgerond, nabesproken, ingeleverd en opgestuurd moet worden. Ook nam ik het besluit om me per 1 januari 2023 aan te sluiten bij Coach Netwerk Nederland, werd ik geïnterviewd door Nu.nl en ontwikkelde ik een mooi programma voor meiden met een achterstand op de arbeidsmarkt, dat in 2023 hopelijk samen met een andere partij tot uitvoering gaat komen.

En toen zat het er weer op, 2022! Het is omgevlogen, en ik heb weer enorm genoten van al het moois dat op mijn pad kwam. Dank aan alle opdrachtgevers, cliënten en deelnemers in de trainings- en intervisiegroepen. Gezond & gelukkig tel ik mijn zegeningen en kijk ik uit naar 2023. Heel graag tot ziens in dit kersverse jaar!