Werkgeluk, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid….  Zomaar wat steekwoorden die ik te pas en te onpas in mijn vak voorbij zie komen. Kennelijk zijn we er allemaal mee bezig; HR-professionals, lijnmanagers, verzuimadviseurs, loopbaan- en andere coaches. Belangrijk dus!

Welk etiket je er ook op wilt plakken; kennelijk is de tijd rijp om serieuze aandacht te besteden aan het welbevinden van mensen in relatie tot hun werk. Dat is op zich niet nieuw; al in 2014 (10 jaar geleden dus!) volgde ik aan de Erasmus Universiteit de postdoctorale leergang “Rendement van Geluk” en in 2015 kwam mijn boek “Klein maar fijn, over kleinschaligheid en werkgeluk” uit. Inmiddels is het aanbod aan opleidingen, seminars en vakliteratuur over dit onderwerp alleen maar uitgebreid en ik vind dat een goed teken. En niet alleen in tijden van personele schaarste, maar ook als dat tij weer keert verdienen werknemers het dat er aandacht is voor hun werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

TNO – het programma “Vitaal Vakmens”
Afgelopen zomer volgde ik de training “Vitaal Vakmens” en sindsdien heb ik een licentie om als facilitator het beproefde programma “Vitaal Vakmens” te verzorgen.
Voor de goede orde: Vitaliteit jaag je niet aan met een pingpongtafel en een schaal met werkfruit in de kantine. Medewerkers écht goed helpen om vitaal te zijn en te blijven in hun loopbaan, vraagt om meer.

Met gebruik van deze door TNO ontwikkelde en bewezen effectieve aanpak begeleiden we organisaties/bedrijven, afdelingen en/of teams in het verhogen van hun vitaliteit. Medewerkers blijven daardoor langer productief, gezond en betekenisvol betrokken in het arbeidsproces. Een mooi vitaliteitstraject, maatwerk bovendien, en dus altijd rekening houdend met alle bijzondere kenmerken van jouw bedrijf, teams of afdeling.

De arbeidsmarkt “verkrapt” en dat maakt het nog harder nodig om te werken aan behoud van de mensen die al wat langer bij je in het bedrijf werken. Hoe houd je hen aan boord, gemotiveerd, vitaal en duurzaam inzetbaar? Het programma “Vitaal Vakmens” helpt je daar bij en ik vertel je er graag meer over. Belangstelling? Laat maar weten!