Stress header

Ken je dat: De drukte groeit je boven het hoofd!

In tijden van werkdruk komt het erop aan. Zeker wanneer je, naast een drukke baan, ook een vol leven leidt met een gezin, vrienden en hobby’s…. Lukt het je om soepeltjes alle ballen in de lucht te houden? Of verspeel je daaraan al je tijd en energie? Voel je je constant moe, lusteloos, gespannen en heb je een kort lontje? Lichamelijke klachten misschien? We weten allemaal dat langdurige stress slecht is voor je gezondheid, en je prestaties niet ten goede komt.

Daarom is het belangrijk om stress-signalen heel serieus te nemen tijdig op de rem te trappen, om te voorkomen dat je uitvalt of, erger nog, afstevent op een burn-out.

Tijdige ondersteuning bij stress helpt. Een leven zonder stress bestaat niet; stress helemaal uitbannen gaat je dus niet lukken. Maar gelukkig kun je wél leren hoe je met stress kunt omgaan zodat het je niet uit het lood slaat. Hanteren dus, op een voor jou werkbaar en aanvaardbaar niveau.

Bij Langenberg Advies in Verandering kan dat op twee manieren.

Coaching

In een serie individuele coachgesprekken gaan we in alle rust en vertrouwelijkheid samen op zoek naar wat voor jou werkt. Wat zijn je stressoren, welk effect hebben ze op jou, en: hoe zou je willen dat het wordt? Daarbij maken we veelal gebruik van een werk-energie-analyse die je zelf (digitaal) kunt maken, en die een goed inzicht geeft van de factoren die jouw stressniveau omhoog brengen. Daar gaan we mee aan de slag! Samen zorgen we ervoor dat je er bij stress niet aan onderdoor gaat, en dat je leert om de nadelige effecten van stress te hanteren en het beste uit jezelf kunt blijven halen.

 

Je leert beter grenzen te stellen, nee te zeggen en voor jezelf te kiezen, en gaat “oefenen” met nieuw gedrag. Heeft jouw stress een structurele oorzaak? Dan gaan we op zoek naar een structurele oplossing om te voorkomen dat je uitvalt, en om te zorgen dat je energieniveau weer wordt zoals jij het graag wilt. We begeleiden je gedurende 3 tot 6 maanden, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Meer weten? Bel gerust voor meer informatie of voor een vrijblijvende en gratis kennismaking.
Of klik hier om contact te zoeken.

Groepsprogramma “Een frisse blik op stress”

We bieden een groepsprogramma waarin je leert je stress eronder te krijgen. Gedurende 3 hele dagen, met telkens tussenpozen van enkele weken, werk je in een groep van maximaal 8 deelnemers aan het hanteren van de stress in jouw persoonlijke (werk-) situatie. Zo ben je beter voorbereid op een drukke, intensieve en mogelijk stressvolle periode op je werk, leer je tegenslag (zoals bijvoorbeeld baan-onzekerheid) te hanteren, en voorkom je dat je uitvalt met een burn-out.

 

Het groepsprogramma wordt begeleid door een ervaren stress-consultant en een loopbaanprofessional. Je ziet: we gaan niet over 1 nacht ijs en we nemen jouw welzijn heel serieus.

Als je meer wilt weten of wilt opgeven, kun je ons bellen of mailen. Of lees hier alle informatie.

Iets voor jou? Klik hier!