Werkgeluk

Werkgeluk is de laatste jaren een belangrijk onderwerp in organisaties. Gelukkig maar! Steeds meer realiseren we ons het belang van niet alleen maar profit, maar ook van people, planet en purpose. Autonomie en verantwoordelijkheid dragen bij aan werkgeluk, wat weer zorgt voor bevlogen, energie en effectieve medewerkers. Alle reden dus om het onderwerp “werkgeluk’ de aandacht te geven die het verdient.

In 2014 verdiepte ik me aan de Erasmus Universiteit in het onderwerp “Geluk” en in 2015 schreef ik er een boek over. In dat boek ga ik op zoek naar de verbanden die er zijn tussen manieren van het organiseren van werk, en het werkgeluk van medewerkers. Welke effecten zijn er? Waar kun je zelf invloed op uitoefenen? En wat is vervolgens het effect van groeiend werkgeluk?

Boek “Klein maar fijn; over kleinschaligheid en werkgeluk”

Kleinschaligheid gaat niet over omvang, maar over aandacht. Ook in organisaties van grote omvang kun je kleinschaligheid als leidend principe toepassen. Op welke manieren kan, door werk kleinschalig te organiseren, ons werkgeluk worden bevorderd? Organisaties als Forbes, Gallup en Hay Group onderzochten de effecten van een hoog geluksgevoel op de performance van werknemers. De cijfers: Gelukkige medewerkers zorgen voor 33% meer omzet, zijn 45% productiever, verzuimen 30% minder wegens ziekte en veroorzaken 50% minder ongevallen op het werk. Dus investeren in werkgeluk loont!

Bestel hier het boek voor € 20,95 inclusief verzendkosten. Hard-cover, kleur, gebonden. ISBN: 978-94-6203-895-0 (ook verkrijgbaar in de boekhandel, bij bol.com en managementboek.nl)

Workshop “Klein maar fijn” | Workshop “Werkgeluk”

In deze workshop van een halve dag staan we stil bij kenmerken van kleinschaligheid en elementen daarvan die bijdragen aan werkgeluk. Behalve de theorie (die ook in het boek behandeld wordt, zie hierboven), gaan we praktisch aan de slag om te ontdekken wat je in je eigen werk, team/afdeling of bedrijf kunt doen om het werkgeluk te bevorderen. Er is volop gelegenheid voor persoonlijke vragen en voor het uitwisselen van ervaringen en tips met elkaar. Daarom bestaat de groep uit maximaal 10 deelnemers. NB: Afhankelijk van de locatie, want we nemen de RIVM-maatregelen zeer serieus en bewaren 1,5 meter afstand van elkaar.

Deze workshop is uitermate geschikt als “incentive” voor jouw medewerkers. Heeft je team het extra zwaar gehad in de Coronatijd en verdienen je mensen wel een boost? Bied ze dan deze workshop aan. Bel voor meer informatie, we vertellen je er graag alles over. Ook maatwerk is mogelijk.

Iets voor jou? Klik hier of hiernaast!