De vakantie zit er voor velen weer zo’n beetje op, het laatste kwartaal van 2021 dient zich aan. Dat zorgt bij mij ieder jaar voor het gevoel van een “eindsprint”. Er moet nog van alles, er zijn nog plannetjes, potjes, bungelende to-do-lijsten en restjes van budgetten – en een tijdlijn van dik 4 maanden geeft ook genoeg ruimte om écht wat aan te pakken. En ieder jaar lijkt het erop dat ook mijn cliënten en opdrachtgevers zo naar Q4, zoals het de laatste jaren is gaan heten, kijken. Een stormloop!

Veel mensen hebben de vakantietijd gebruikt om stil te staan bij hoe het jaar tot nu toe is gegaan, en vooruit te blikken naar wat ze nog wel en/of niet meer willen. Ieder jaar lezen we over een piek in het aantal echtscheidingen na de zomervakantie – maar laat ik me in deze column maar beperken tot waar ik verstand van heb: Werk & arbeidsmarkt. De after-vakantietijd is het moment bij uitstek om je te bezinnen op je huidige baan; brengt die jou nog genoeg?

Zit er nog voldoende uitdaging in je werk, geeft het je energie? Leer je nog genoeg, of is het tijd voor wat nieuws en vraag je je af wát voor nieuw werk dat dan zou kunnen zijn voor jou? Meld je dan snel bij ons, voor een individueel programma Loopbaankoers. In een serie gesprekken onderzoek je waar je talenten liggen, wat je (nog meer) kunt, in welke banen dat tot z’n recht kan komen en hoe je zo’n baan binnen haalt.

Ben je er wel uit, heb je zin in wat anders, maar heb je geen idee hoe de arbeidsmarkt anno nu eruitziet en hoe je een andere baan vindt & krijgt? Laat maar weten, een programma Arbeidsmarktverkenning en -benadering is misschien wat voor jou. We vertellen je er gratis en voor niks graag alles over in een persoonlijk gesprek.

Ben je ondernemer of manager, en is het tijd om je team te ondersteunen in samenwerking, communicatie of leiderschap? Je bent bij ons aan het juiste adres voor een praktische maatwerktraining. Heeft je team het flink voor de kiezen gehad in de Corona-(thuiswerk?)-tijd en verdienen je mensen een boost? Denk dan ‘es aan een workshop Werkgeluk, of aan Rise & Shine!

Je ziet, er is voor elk wat wils. We denken graag met je mee. Zelf ga ik nog even met vakantie, maar gelukkig bewaakt Giselle tijdens mijn afwezigheid het fort 😄 Neem dus gerust kontakt op zodat we binnenkort misschien vrijblijvend kunnen sparren over jouw werk-toekomst. Sprinten we samen, in Q4. Vertel je ons hier waar je gedachten naar uit gaan?